Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 20 september 2014

Statenfractie: Noordelijke Rechtbank naar Leeuwarden

Als het tot één Noordelijke rechtbank moet komen, dan is Leeuwarden daarvoor de aangewezen plek, vindt de Statenfractie van D66. Het bestuur van de Noordelijke rechtbank zou daarover op zijn minst met Leeuwarden in gesprek kunnen gaan.

Het bestuur van de rechtbank Noord- Nederland is van plan de rechtbanken in Leeuwarden en Assen onder te brengen in een super rechtbank van  het Noorden in Groningen. Statenlid en lijsttrekker van D66 Margreet Mulder: ‘dat is in strijd met gemaakte afspraken. Tussen de drie Noordelijke provincies is afgesproken dat Leeuwarden de justitiehoofdstad van het Noorden zou zijn. Als concentratie op één locatie de kwaliteit ten goede komt, prima, maar dan lijkt Leeuwarden ons daarvoor de aangewezen plaats.’

‘Ik kan me niet voorstellen dat Leeuwarden ongeschikt zou zijn als locatie. Zeker omdat er in het centrum voldoende leegstaande panden zijn, die zich lenen voor het onderbrengen van een instelling als de rechtbank’, aldus Margreet Mulder.